Ondanks al je inspanningen lukt het maar niet om van jouw team een resultaatgericht geheel te maken. Of, de samenwerking in jouw team laat te wensen over, er lijkt steeds weer iets anders de aandacht te vragen... is het ook eigenlijk wel een team? Of, die ene gebeurtenis van een paar jaar geleden suddert nog na in het team, het lijkt alsof je er maar niet vanaf komt. 

Het zijn zo een paar voorbeelden van situaties waarin teambegeleiding geschikt kan zijn.

Wat is teambegeleiding?

Als teamcoach kijk ik naar jouw team als geheel en richt ik me op ontwikkeling van het team met een duurzaam effect. Ik kijk voorbij de hobbels die vandaag worden ervaren, naar wat er aan patronen zichtbaar is. Zodra patronen helder worden, ontstaan daaruit vaak al de oplossingen. Ik support jullie vervolgens die oplossing te kiezen die het grootste verschil maakt in het team. 

In de meeste gevallen gaat het niet om de individuele kwaliteiten van de teamleden, maar om de kwaliteit van de verbindingen in het team. Mijn interventies gaan dan ook over de verbindingen en de context, om dan daaruit tot inzichten te komen.

De plek van de (team)leider 

Ik start altijd bij de leider van het team. Samen onderzoeken en verkennen we het vraagstuk dat er speelt en waar de hefboom voor verandering zich kan bevinden. Regelmatig blijkt dat voldoende te zijn en hoef ik het team niet eens te ontmoeten. Soms is dat wel helpend en kan er een teaminterventie volgen. 

Teambegegeleiding betekent dus niet altijd dat ik ook met het hele team werk. Het begint met jou als leider, daarbij sta ik naast je als mentor en trusted advisor.

 

In teamtrajecten werk ik regelmatig samen met collega-teamcoaches. Op deze manier kan ik begeleiding aanbieden voor grotere teams en met een beroep op verschillende expertises, afhankelijk van het vraagstuk dat in jouw team leeft. 

Ben je benieuwd wat ik voor jou en jouw team kan betekenen? Laat het me weten, ik bespreek graag met je wat er mogelijk is.